Лілія Тодоріко, завідувачка кафедри фтизіатрії та пульмонології БДМУ, професорка:
«На жаль, коронавірусна інфекція є достатньо стійкою до температурних режимів та, в залежності від матеріалу поверхні, може зберігатися протягом тривалого часу (до кількох діб).
Вірус може зберігати життєздатність на поверхнях від 3-х годин до декількох днів. Конкретні терміни залежать від низки умов. Наприклад, тип поверхні, температура і вологість навколишнього середовища. Тому важливо дезінфікувати поверхні, ручки дверей, техніку тощо.
Придбані продукти чи інші товари непродовольчої групи перед використанням варто мити з милом чи дезінфікувати антисептичним засобом на основі 70% спирту.
Хочу розвіяти поширений міф, що фрукти є джерелом поширення вірусу. Фрукти – непридатне середовище для тривалого виживання вірусу. Немає жодних даних про передачу вірусу через фрукти. Нагадую, їх слід ретельно мити, але це - стандартна рекомендація.
Вірусологи стверджують, що знищити вірус можна тільки концентрацією спирту не менше 70%».
Читайте ще: Друга хвиля COVID-19 неминуча: лікарка з Чернівців розвінчала найпоширеніші міфи про вірус
Отримуйте новини в Telegram
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами