Екоферма із Буковини під назвою «Буковий Гай» увійшла до національного гастрономічного гіду.
Про це пише ІА АСС з посиланням на сайт проєкту «Дороги гурманів».
«Чернівчанка Марина Коняк втілила свою давню мрію і змінила міську метушню на розмірене життя серед дикої природи. На висоті 700 метрів над рівнем моря вона розвиває екоферму «Буковий Гай». Тут вирощують овочі, збирають мед, тримають стадо кіз, а з молока роблять сир. Туристів пригощають фіточаєм із цілющих дикорослих трав», - йдеться в описі до гастрокарти.
Екоферма розташовується на зуторі Кошуя села Банилів-Підгірний Чернівецького району.
Наші новини є у Facebook
Автори проєкту зазначають, що в Україні стрімко розвивається екосистема крафтових виробництв. Їх власники займаються збутом продукції великим торговельним мережам, і мають рідкісну можливість представляти свою продукцію на фестивалях їжі кілька разів протягом року.
До 30-річчя Незалежності з’явився перший в Україні друкований гастрогід, який об’єднав 100 крафтових виробників з усіх областей країни. Їх та інші фермерські господарства можна знайти на гастрономічній карті сайту.
Читайте також: У Хотинській фортеці запустять двомовний аудіогід
Гастрогід та онлайн-гастрокарта допоможуть гурманам познайомитись з українськими крафтовими продуктами та напоями безпосередньо на місці їх виробництва, а виробникам – знайти поціновувачів їхньої продукції.
Місія проєкту — розвиток гастротуризму в Україні та формування знання про локальних крафтових виробників. «Дороги гурманів» — проєкт, який допоможе шукачам нових смаків отримати яскраві гастрономічні враження та дізнатись про виробників крафтової української їжі.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами