Мінестроне, морквяний крем-суп, чилі кон карне, курячі нагетси, кукурудзяні оладки, сінабони – усім цим зможуть смакувати буковинські учні вже у вересні. Про це пише агентство новин АСС з посиланням на пресслужбу Чернівецької ОДА.
Аби навчитися готувати страви із нового меню, яке розробили у рамках реформи шкільного харчування, кухарі закладів освіти пройшли стажування на базі професійно-технічного училища №8.
У навчальних майстернях працювали за технологічними картками з рекомендованого для закладів освіти та сфери соціального захисту 4-тижневого меню. Підготувала його робоча група на чолі із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком.
Отримуйте новини в Telegram
Основний принцип нового меню – готувати смачні, сучасні та візуально привабливі страви, де менше олії та більше овочів, різних трав і корисних спецій.
Як розповів директор ПТУ №8 Роман Цвірінько, стажування вже пройшли 30 кухарів, вони отримали відповідні сертифікати. Однак поступово технологію приготування страв із нового меню опановуватимуть працівники харчоблоків усіх закладів освіти області.
Дізнавайтесь інші новини Буковини.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами