Травневі свята - це час пікніків, шашликів та весняного відпочинку на природі. Для того, аби ці дні пройшли вдало, треба правильно обрати м'ясо для шашлика.
Про критерії відбору м'яса у студії програми Сніданок з 1+1 розповів Олексій Душка, ведучий програми Життя без обману.Один з найкращих варіантів для шашлика – ошийок свинячий.
Оцінка на свіжість
Для того, щоб випадково не купити старе м'ясо, Олексій Душка рекомендує натиснути на один шматочок пальцем.
Якщо м'ясо пружне і після притиску швидко відновлюється, то воно свіже.
Оцінка жиру
Не варто купувати м'ясо, де жир має жовтий відтінок. Адже шашлик вийде жорским і не смачним.
Жир повинен бути білого або рожевого кольору.
Перевірка на вміст води
Будь-яка рідина, що стікає з м'яса, – це каррагінан або розсіл. Цими речовинами шпигують шматки яловичини чи свинини для того, щоб збільшити їхню вагу.
Якщо після натиску пальцем на м'ясі не залишається западини, це означає, що його чимось начинили.
Олексій Душка також зауважив, що Всесвітня організація охорони здоров'я радить обмежити кількість споживання червоного м'яса до 75-100 г. на день.
Експерт радить обирати курятину, замість свинини.
Проте тут теж є свої правила: у стегнах накопичується багато хімії, тому краще віддати перевагу грудинці.
Олексій Душка закликає не купувати замариноване м'ясо у супермаркетах: м'ясо, яке доживає свої останні дні в супермаркеті, часто маринують. Таким чином власники магазинів намагаються продовжити термін його існування.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами