Сезон кавунів і динь настане через місяць, але вони вже з'явилися у продажу. Чи безпечні вони для здоров'я? Експерти перевірили дині та кавуни на наявність нітратів і порівняла магазинні ягоди з ринковими.
Експерт за допомогою нітратометра визначив рівень небезпечних речовин у ягодах. З'ясувалося, що диня, придбана на ринку, абсолютно безпечна для здоров'я. При нормі нітратів 90 мг/кг у "ринкової" дині цей показник – 82 мг/кг, повідомляють FAKTY.ictv.ua.
У кавуна рівень нітратів трохи завищений: при нормі 60 мг/кг прилад показав - 72 мг/кг.
Диня з супермаркету виявилася не такою безпечною. Рівень нітратів склав – 123 мг/кг при нормі 90 мг/кг.
Експерт агроконсалтингової компанії Христина Кузнєцова пояснює наявність нітратів тим, що аграрії додають в грунт більше добрив, щоб ягоди росли швидше, а також, можливо, використовують стимулятори росту.
Продавці на ринку радять вибирати диню за ароматом. Щоб вибрати стиглий кавун, досить добре постукати по ньому: якщо звук глухий – кавун ще не дозрів, а якщо дзвінкий – стиглий.
Та все ж експерти рекомендують дочекатися серпня – піку сезону на дині і кавуни.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами