Цікаво, що цей апостольський піст щороку має різну тривалість: від найкоротшого - 8 днів, до найдовшого - 42 дні. Це пов’язано з тим, що його початок залежить від дати Великодня, від якого відраховується і день П’ятидесятниці, пише Експрес онлайн.
- В усі дні цього посту дозволено споживати рибу та олію, а на свята чи в неділю - невелику кількість вина і деякі продукти тваринного походження (яйця, молоко можна, м'ясо - ні). У Петрів піст не проводять вінчання у храмах, - розповідає Михайло Сивак, проректор православної богословської академії УПЦ КП. - Та піст - це, насамперед, боротьба з гріхами та пристрастями, гартування волі та життя в любові. У цей час потрібно більше молитися та перебувати на богослужіннях. Істина ось у цьому жарті: "У піст головне - не їсти одне одного!". А Святитель Афанасiй Великий говорить: "Пiст хвороби лiкує, бiсiв проганяє, лукавi помисли видаляє i серце робить чистим".
Читайте ще: У перший день Петрівського посту буде сонячно та спекотно
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами