Про це розповідає директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
"Як виявилось, на початок листопада 2018 року найдорожче зварити борщ в Одеській області – 105,3 грн, тоді як найдешевше - в Тернопільській області – 91,1 грн. Різниця у вартості становить 14 грн, або 13%", - повідомив Дорошенко.
Дорошенко оприлюднив вартість інгредієнтів борщу у різних областях:
- Свинина – 600 г. Найбільша вартість в Одеській області та місті Києві – майже 77 грн за 600 г. Найменша на Тернопільщині – 65 грн за 600 г. Різниця у ціні між регіонами становить 12 грн за 600 г.
- Картопля – 500 г. Найдорожча картопля в Донецькій області – 4,3 грн за 500 г. Найдешевша у Рівненській, Тернопільській і Чернігівській – по 2,5 грн за 500 г. Різниця у ціні становить 1,8 грн на 500 г.
- Буряк – 500 г. Найдорожчий - на Закарпатті – 4,9 грн за 500 г. А от найдешевший - у Київській, Полтавській і Сумській областях – по 3,4 грн за 500 г. Різниця в ціні 1,5 грн на 500 г.
- Капуста – 300 г. Найвища ціна знов на Закарпатті – 2,9 грн за 300 г. Найнижча - у Вінницькій, Житомирській, Полтавській і Черкаській областях – по 1,9 грн за 300 г. Різниця в ціні становить 1 грн на 300 г.
- Морква – 200 г. Найбільша ціна в Закарпатській, Рівненській і Чернівецькій областях – 2,7 грн за 200 г. Найменша - в Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській, Миколаївській і Полтавській областях – по 2,2 грн за 200 г. Різниця в ціні 50 коп за 200 г.
- Цибуля – 200 г. Найдорожча цибуля у місті Києві – 2,2 грн за 200 г. Найдешевша на Запоріжжі та Львівщині – по 1,9 грн за 200 г. Різниця в ціні – 30 коп за 200 г.
- Сметана – 250 г. Найдорожча в Херсонській області – 15,5 грн за 250 г. Найдешевша на Львівщині й Рівненщині – 12,6 грн за 250 г.
Нагадаємо, в серпні зазначали, що у Чернівецькій області зварити борщ - найдешевше.