Тому, щоб перші полуниці принесли користь вашому організму, слід керуватися наступними правилами:
Розмір ягід. Він залежить від сорту. Проте аж надто великі полуниці мають вас насторожити.
Консистенція. Ягоди повинні бути пружними і не м'ятися від найменшого дотику. «Перегодована» добривами полуниця дуже рідка, водяниста, тому при натисненні на неї швидко з'являється вм'ятина.
Колір. Уникайте плодів темно-червоного кольору, адже він може свідчити або про наявність нітратів, або про те, що він починає псуватися. Уникайте також ягід з плямами.
Хвостик. Зелені та м’ясисті листочки сигналізують про те, що полуниця щойно з грядки.
Отримуйте новини в Telegram
Блиск. Уникайте ягід з глянцевим блиском, адже з високою ймовірністю вони містять нітрати.
Аромат. Якщо ви його майже не відчуваєте – це поганий сигнал (і мова йде не про наслідки коронавірусу).
Насіння. Якщо воно опукле - ягода не дозріла, якщо ж знаходяться в заглибленні - максимально стигла.
Смак. Металевий присмак ще один показник наявності нітратів у ягоді.
Читайте також: Як освіжити зелень: прості та дієві поради
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами