Сьогодні виповнюється 30 років із дня найбільшої техногенної катастрофи – вибуху реактора на Чорнобильській АЕС.
Внаслідок цього, майже чверть мільйона людей були вимушені покинути свої домівки та втікати від хмари радіації. Незважаючи на те, що з моменту трагедії вже минуло три десятиліття, експерти все ж відзначають, що наслідки вибуху і досі наздоганяють українців, йдеться в сюжеті програми Сніданок з 1+1.
Лікарі наголошують, що у зв'язку із трагедією на Чорнобильській АЕС, українці стали більш вразливими до онкологічних захворювань та захворювань щитовидної залози. Тож, медики вкотре наголошують на небезпеці вживання в їжу фруктів та овочів, які виросли в зоні відчуження.
Втім, незважаючи на страшні наслідки трагедії, вберегтися та спробувати себе захистити можна. Експерти радять придбати домашній дозиметр для вимірювання рівня радіації у фруктах та овочах. Окрім того, слід обов'язково ходити раз в рік на огляди до онколога та перевіряти щитовидну залозу. Боротися із наслідками впливу радіації допоможуть цитрусові, злаки та горіхи – продукти, які багаті на каротин. Лікарі наголошують, що найголовніше – це уникати стресів та не нервуватись, адже це ослаблює організм та робить його більш вразливим для впливу радіації.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами