Надмірне споживання солі – понад 5 г або чайна ложка на добу – пов’язане з ризиком серцево-судинних захворювань.
Дотримання кількох правил допоможе перейти на більш здоровий раціон, пишуть Факти ICTV.
Свої рекомендації опублікували фахівці МОЗ.
За даними досліджень, понад 70% солі ми споживаємо у складі технологічно-оброблених продуктів.
Читайте ще: Весняний авітаміноз: які продукти обирати
Щоб контролювати кількість солі і зберегти здоров’я:
по-перше, обмежте споживання таких продуктів як хліб, технологічно-оброблені м’ясні та рибні продукти, солоний сир, солоні овочі та готові соуси;
по-друге, читайте етикетки: краще не купувати продукти, якщо сіль знаходиться на початку списку інгредієнтів – це означає її надмірний вміст;
по-третє, контролюйте кількість солі у процесі приготування страв: це передусім стосується домашніх соусів, консервації, а традиційні продукти з високим вмістом солі максимально замінюйте альтернативними, більш корисними продуктами.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами