При авітамінозі потрібно вживати продукти, що містять вітаміни B2 і B6, а також залізо і цинк. Вони знаходяться в молоці, сирі, печінці, м’ясі, висівках тощо.
Авітаміноз найчастіше проявляється навесні, так як всю зиму організм не отримував потрібну кількість вітамінів, пишуть Факти ICTV.
На авітаміноз вказують такі симптоми:
– суха шкіра, лущення і поява запалень в куточках губ;
– ламкі нігті;
– кровоточивість ясен і зміна кольору язика;
– набряклість обличчя і тіла;
– судоми, м’язові болі, погана координація рухів;
– відчуття холоду;
– дратівливість, безсоння, депресія, апатія, відсутність енергії, слабкість;
– відсутність статевого потягу.
Якщо ви помітили ці симптоми, то вам не вистачає вітамінів групи В2, В6, заліза і цинку.
Читайте ще: Впливовий АССпект: Від авітамінозу – корисна їжа та прогулянки
Вітамін групи В2
Вітамін В2 міститься в свіжому гороху, зеленій стручковій квасолі, капусті брокколі, шпинаті, висівках, пшениці.
Залізо і цинк
На ці речовини багаті гриби і горіхи, персики і гранати, картопля, петрушка, спаржа, жито, гречка, і вівсянка.
А також червоне м’ясо (яловичина, баранина і свинина), і такі продукти як серце, печінка і нирки.
А харчовими джерелами цинку добре служать морепродукти, яйця, зелень, м’ясо, нирки і печінка, гарбузове насіння, пророщені зерна пшениці і пивні дріжджі.
Вітамін групи В6
Часто дефіцит вітаміну В6 супроводжується нестачею в організмі магнію, тоді призначається комплекс B6 + магній.
Також вживайте рибу (скумбрію, тунець, сардину), нирки, м’ясо кролика, яловичину і баранину.
Крім живих продуктів можна пропити комплекс аптечних вітамінів.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами