У порівнянні з 2021-м роком цифра біженців зросла на 20%. Окрім воєнних дій в Україні переміщення осіб спричинені стихійними лихами, наприклад, як мусонні повені у Пакистані.

Згідно з інформацією IDMC, майже три чверті переміщених осіб у світі живуть у 10 країнах світу, включаючи Україну, Сирію, Афганістан, Демократичну Республіку Конго (ДРК) та Судан. Основною причиною значного переміщення осіб у цих державах у 2022-му році стала війна.

«Конфлікти та насильство спричинили 28,3 мільйона внутрішніх переміщених осіб у всьому світі, що втричі перевищує середньорічний показник за останнє десятиліття», — йдеться у повідомленні.

Новини Медіа агентства АСС є у Viber

Зокрема, торік війна в Україні спричинила майже 17 мільйонів переселенців.

Генеральний секретар Норвезької ради у справах біженців, котра заснувала IMDC у 1998-му році, Ян Егеланд прокоментував сильний ріст кількості переміщених осіб:

«Конфлікт і лиха об’єдналися минулого року, щоб посилити наявну вразливість і нерівність людей, викликавши переміщення в небачених раніше масштабах. Війна в Україні також спричинила глобальну кризу продовольчої безпеки, яка найбільше вдарила по внутрішньопереміщеним особам. Ця ідеальна буря підірвала багаторічний прогрес, досягнутий у зменшенні глобального голоду та недоїдання», - відзначив Егеланд.

Медіа агентство АСС є в Instagram