Гучність, з якою грає музика у закладах громадського харчування, впливає на те, якій їжі ви віддаєте перевагу.
Це доводить нове дослідження, опубліковане у журналі Springer, доступ до якого має The Independent.
У середу вони вмикали фонову музику на гучності у 55 децебел – це гучність звичайної розмови. У п'ятницю – у 70 децебел – це максимальний шум роботи пральної машини.
Читати ще Як заохотити дитину до здорового харчування: 7 порад від Уляни Супрун
При цьому плейлист був однаковим і в першому, і в другому випадку: грали поп-пісні, джаз, блюз.
Усі страви вчені розділили на три групи: корисні (салати та сендвічі з куркою), шкідливі (сендвічі з червоним м'ясом і тістечка) та нейтральні (чай, каву без цукру).
У "тихий" день корисні страви обирали 32%відвідувачів, шкідливі – 42%, а нейтральні – 26%.
Протягом "гучного" дня корисну їжу замовляли 25%людей, шкідливу – 52%, нейтральні – 23%.
Учені пояснюють, що гучна музика підвищує серцебиття та стрес, а м'яка – має заспокійливий ефект.
Саме тому у атмосферних і спокійних місцях ми більш уважні до того, що замовляємо.