Натепер в Україні понад 2 млн 800 тис. людей мають статус інваліда, з них 151 тис. – діти. Це понад 6% до загальної кількості населення. І майже 80% інвалідів – це люди працездатного віку.

У столиці, близько 13:00 активісти та люди з інвалідністю влаштують ходу до Верховної Ради, щоб нагадати про запитання, які залишаються невирішеними. 

Нещодавно в Департаменті охорони здоров’я обласної державної адміністрації відбулась оперативна  нарада  з керівниками  обласних лікувальних закладів щодо виконання заходів зі створення доступного середовища в лікувальних установах для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Керівників лікувальних установ зобов’язали вивчити питання забезпечення лікарень та поліклінік звуковими пристроями для доступу незрячих осіб  а також сформувати встановлення дублюючих написів в лікувальних установах з використанням шрифту Брайля для слабозрячих відвідувачів. Керівництву Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф було доручено доопрацювати питання щодо організації прийому викликів від інвалідів по слуху шляхом прийому письмових повідомлень з мобільних телефонів.

Читати ще: З нагоди Міжнародного дня інвалідів у Чернівцях провели ярмарок вакансій