7 червня до реанімаційного відділення Сторожинецької центральної районної лікарні з діагнозом гостре отруєння госпіталізували 57-річну жительку міста Сторожинець. За попередньою інформацією, буковинка отруїлася грибами, котрі сама назбирала у лісі, приготувала та скуштувала. Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС України у Чернівецькій області.
Станом на 10 червня потерпілу перевели до інфекційного відділення, вона й надалі знаходиться у лікувальному закладі.
Управління ДСНС України у Чернівецькій області застерігає: у період грибного сезону існує великий ризик отруєння цим продуктом. Щоб запобігти небажаним наслідкам, ніколи не збирайте гриби, якщо не впевнені, що вони їстівні, не кладіть до кошика ті гриби, які ви знайшли поблизу автошляхів, промислових підприємств, сміттєзвалищ, не купуйте гриби на стихійних ринках.
Читайте ще: 30 дітей отруїлися в дитячому таборі у Репужинцях
Пам’ятайте, що гриби підлягають кулінарній обробці в день збирання. Тому ретельно їх очистіть, проваріть попередньо у підсоленій воді та приготуйте. Не куштуйте сирі гриби та у жодному разі не давайте їсти гриби дітям!
У випадку погіршення самопочуття після вживання грибів, негайно зверніться до лікаря.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами