- готувати гриби не пізніше одного дня після їх збору;
- не збирати занадто молоді чи старі гриби, їх легко сплутати з отруйними;
- не купувати гриби на стихійних ринках;
- не куштувати сирі гриби;
- не збирати гриби поблизу доріг чи виробництва;
Також гриби не можна вживати вагітним, дітям до 12 років та людям похилого віку.
Перші симптоми отруєння грибами можуть виникнути через 30 хв.
Читати ще Четверо людей на Буковині потрапили до реанімації через отруєння грибами
- нудота;
- блювання;
- різкий біль в животі;
- діарея;
- запаморочення;
- підвищення температури тіла;
- зниження пульсу;
- задуха;
- судоми;
- відтік крові від кінцівок (холодні руки та ноги);
- поява галюцинацій та марення.
- промити шлунок великою кількістю води;
- випити препарати, які поглинають токсини;
- ні в якому разі не вживати алкоголь та молочні продукти;
- їжа та алкоголь можуть пришвидшити всмоктування токсинів;
- намагатися багато не рухатись та лягти у ліжко.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами