В Україні значно зросли ціни на продукти для борщового набору. Експерти відзначають одразу декілька факторів, які привели до цього.
За даними моніторингу Держстату, в цілому подорожчання склало 31,5%, повідомляє Українська аграрна конфедерація.
Найбільше за означений період часу подорожчала капуста – на 57,6% (до 6,65 грн/кг). Втім, решта овочів також не сильно відстали – морква підскочила в ціні на 43,1% (до 6,77 грн/кг), цибуля – на 36,1% (до 5,28 грн/кг), буряк – на 23,8% (до 5,25 грн/кг), картопля – на 7,8% (до 6,80 грн/кг).
Експерти зазначають, що на подорожчання вплинуло одразу декілька факторів. Одним з головних є той, що в середині квітня відбувається скорочення запасів продукції через сезонність. Цього року сюди також додалися і несприятливі погодні умови, помітно ускладнивши логістику та зробивши поставки овочів на ринки нестабільними.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами