Завершувати піст потрібно обережно, кажуть медики. Адже доволі часто саме святкування з щедрим застіллям – із горою шинки та ковбас, майонезних салатів і тортів, та ще й з чималою кількістю спиртного – завершується різким погіршенням самопочуття або й госпіталізацією.
Читайте ще: Успенський піст: що їсти і як правильно його провести
– Усі процеси в організмі, обмін речовин, він сповільнюється. Зменшується виробництво гормонів, зменшується виробництво травних ферментів. І тому, коли людина починає дуже багато їсти – організм може не перетравити цю їжу і можуть бути розлади у травленні, – розповіла Фактам ICTV лікар-дієтолог Оксана Скиталінська.
Дієтологи радять розговлятися поступово, спочатку з’їсти освячене яйце, шматочок нежирної шинки і хліб, потім кілька годин перепочити і потім теж їсти маленькими порціями.
Вам буде цікаво: Успіння Пресвятої Богородиці-2018: не можна сваритися та стригти волосся
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами