Чому ковбасні, молочні вироби та риба влітку можуть стати ризикованими для здоров`я, Інформаційному агентству АСС розповіли фахівці ГУ Держпродспоживслужби Чернівецької області.
У спеку особливо важливо дотримуватись температурних режимів при зберіганні цих продуктів.
"Ковбасні та молочні вироби, рибу слід купувати лише якщо вони зберігаються у холодильних вітринах при температурі не +3-5 градусів, - каже Олександр Алекасандрюк, керівник ГУ Держпродспожисвлужби у Чернівецькій області, - краще не купувати такі продукти у торгових точках, де немає такого обладнання. Ретельно перевіряйте дату виготовлення і термін придатності. Також купуючи на ринку мясо,сир ,сметану та молоко, обов`язково вимагайте експертний висновок лабораторії ветеринарної медицини", - зазначає чиновник.
Читати ще: Фахівці дали поради, як не захворіти від зараженої води
Участь у заході взяли керівники районних та Чернівецького міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, фахівці ветеринарної медицини, спеціалісти у галузі дотримання санітарного законодавства.
Під час проведення навчання державні інспектори підвищили рівень знань щодо проведення інспекторських перевірок суб’єктів господарювання, що здійснюють виробництво, зберігання, реалізацію та транспортування харчових продуктів. Виконання завдань операторами ринку щодо запровадження системи управління безпечністю харчових продуктів, вимоги нового законодавства щодо безпечності харчових продуктів та адміністративна відповідальність за невпровадження системи НАССР.
По завершенню навчання всі учасники отримали відповідні сертифікати, інформує Держпродспоживслужба.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами