У листопаді дозрівають овочі і ягоди, які дуже корисно вживати саме зараз.
Вони допоможуть підвищити імунітет і підготувати організм до настання холодів, повідомляють Факти ICTV.
Брюссельська капуста
Листопад – ідеальний місяць для брюссельської капусти, оскільки суцвіття втрачають властиву їм гіркоту. Така капуста просто "нашпигована" вітамінами і мікроелементами.
Читайте ще: Українець вигадав пристрій, який самостійно поливатиме вазони
Морква
Моркву збирають з полів пізно, і зберігається вона досить довго і добре. Недооцінений потенціал моркви можна розкрити за допомогою меду, волоських горіхів або селери.
Цибуля-порей
До листопада пагони цибулі-порею набувають світло-зеленого кольору і мають пекучий смак. Це означає, що концентрація активних речовин зросла до максимальної позначки.
Вам буде цікаво: Українці зможуть побачити рідкісний "супермісяць" в листопаді
Ріпчаста цибуля
Осіння цибуля набагато корисніша за літню. Цибуля у цьому сезоні має темну, товсту шкіру і добре підходить для смаження і додавання до м’ясних і овочевих страв.
Журавлина
Багата антиоксидантами і вітаміном С журавлина дозріває саме у листопаді. Вона надзвичайно універсальна – свіжа ягода, можливо, трохи підморожена, може стати основою для соусів до м’яса, підлив і настоянок.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами