Майонез з м’яким сиром
Цей соус найбільше нагадує магазинний майонез. Він достатньо густий, ароматний і чудово підійде до олів’є чи інших салатів. Або куди завгодно замість майонезу.
Потрібно:
М’який домашній сир - 200 гр
Йогурт густий або сметана - 100 гр
Варений яєчний жовток - 2 шт
Гірчиця - 2 ч. л
Сіль, перець за смаком
Приготування:
Сир з’єднати з йогуртом, додати гірчицю, спеції та варений жовток. Усе перебити в блендері. Можна додати сирий жовток - тут вже за бажанням, але не рекомендуємо додавати ціле яйце. Це може бути небезпечно.
Сир у цьому рецепті - найбільший ворог неоднорідності. Якщо ви хочете отримати шовковистий та ніжний соус, треба спершу добре збити творог в блендері або перетерти через сито.
Можна також взяти ніжний сир, наприклад, для дітей. Але тоді не треба додавати йогурт, щоб зберегти густу консистенцію.
Майонез зі сметани
Цей варіант калорійніший за інші, бо містить олію. Але можна її не додавати і вийде також смачно. Також можна замінити сметану на нежирний йогурт.
Потрібно:
Сметана або йогурт - 200 гр
Рослинна олія - 2 ст. л.
Гірчиця - 2 ч.л.
Мед - 1 ч.л.
Лимонний сік - 1 ч.л
Сіль, перець, куркума
Приготування:
Спершу змішати сметану, мед, гірчицю, лимонний сік та спеції. Потім поступово вливати олію та збивати суміш ще кілька хвилин.
Соус виходить порівняно рідкий, тому краще збивати його за допомогою міксера. Тоді сметана буде густішою і ви зможете регулювати консистенцію соуса.
По смаку він теж нагадує майонез. Якщо змішати його з тертим твердим сиром, то вийде хороший соус для запікання м’яса по-французьки.
Часниковий майонез
Цей соус більше нагадує часниково-гірчичний соус, але теж може бути повноцінною заміною майонезу.
Потрібно:
Йогурт - 100 гр
Сметана - 100 гр
Часник - 1 зубчик
Гірчиця в цілими зернами - 1 ст. л.
Зелень та спеції за смаком
Приготування:
Сметану змішати з йогуртом. Додати подрібнений часник. Усе перебити блендером, а потім додати всі інші інгредієнти і вимішати вже ложкою. Це для того, щоб блендер не роздушив зерня гірчиці і не перетворив зелень у кашу.
Цьому соусу потрібно дати постояти хоча б годину. Тоді часник і зелень віддадуть усі свої аромати.
Його можна використовувати як заправку до салатів, особливо добре смакує з овочевими. Також чудово поєднується із запеченою картоплею та куркою.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами