Деякі продукти здатні втрачати свою харчову цінність при повторному нагріванні, а часом і нашкодити організму. Тому їх варто їсти лише свіжоприготованими
Про це пишуть на сайті "Країна здоров’я".
Гриби. Вони майже повністю складаються з білка, але цей білок відрізняється від тваринного. Тому будь-які страви з цим продуктом не варто розігрівати. Якщо вони охолонуть, то не лише втратять частину своїх смакових властивостей, а й можуть стати небезпечними для шлунка. Білки в грибах перетворюються в речовини, здатні викликати отруєння.
Читати ще Восени подорожчають деякі продукти: прогноз експертів
Яйце. Яєчню або омлет у жодному разі не можна готувати з вечора, а потім нагрівати. Токсини, що утворюються в яєчному білку після того, як їх помістили в мікрохвильовку, можуть бути причиною хворобливих відчуттів в шлунку і порушення роботи кишечника.
Картопля. Вона повністю втрачає свою харчову цінність, якщо її розігрівають. До того ж, страви з цього продукту не можна залишати надовго навіть при кімнатній температурі. У ній утворюються речовини, які викликають нудоту або харчове отруєння.
Шпинат. Він багатий нітратами і залізом. При повторному нагріванні ці нітрати можуть перетворюватися в нітрити та інші канцерогени. Тобто шпинат буквально стане отруйним і буде провокувати розвиток раку в організмі.
Курка. Так само, як гриби, курка багата білками, на які негативно впливає повторний підігрів. Це може викликати проблеми з травленням. Якщо ви дійсно хочете розігріти приготовлену курку, краще робити це при низькій температурі протягом тривалого часу.
Рослинна олія. Соняшникова нерафінована олія, олія волоського горіха і лляна олія мають дуже низьку температуру горіння. Коли їх розігрівають провторно, вони стають гіркими. Тому потрібно уникати використання таких олій для приготування гарячих страв або випічки. Вони хороші тільки в маринадах і салатах.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами