Місцева родина їсть кавуни тільки з власного городу.
На подвір`ї родини Родовой із села Мала Буда на Герцаївщині вже дозріли перш кавуни. Господарі виростили їх із власного насіння. Вони хоч і невеличкі, але дуже солодкі.
Кавуни Сніжана Родовой поливає водою з криниці.
- У мене двоє діток. Хочу, щоби вони їли домашні кавуни. Бо знаю, що вони виросли в мене на городі без хімії, - каже Сніжана. – Важко працювати біля городу доводиться. Як правило, день починаю о п`ятій ранку, а спати лягаю близько опівночі. Зате знаю, що їмо здорову їжу.
Читайте ще: Навіть якщо розрізаний кавун огорнутий у плівку, він є небезпечним
Як розповіла журналістам Інформаційного агентства АСС завідуюча першою лабораторією міста Чернівці Ольга Цапенко, на ринку більшість кавунів – з Херсону. Зазвичай у серпні уже з`являються у продажу буковинські кавуни.
Вам буде цікаво: Фахівці розповіли, як знайти кавуни без нітратів
Фахівець радить: перевірити якість кавуна, купленого на ринку, можна вдома: кинути шматок у воду — він не повинен її забарвлювати. Однак напевно визначити якість допоможе лише нітратомір: норма вмісту нітратів у гарному продукті - до 60 мг на кг.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами