За словами вчених, в холодну пору року потрібно налягати на продукти, які пройшли через процес бродіння.
Насамперед зверніть увагу на квашену капусту. Британські вчені настійно рекомендують додати її до свого раціону восени, коли починається сезон застуд і вірусних захворювань. Вся справа в тому, що в процесі бродіння капуста насичує корисними бактеріями, які разом з нею потрапляють до кишківника. А, як відомо, переважна більшість імунних клітин знаходиться в травному тракті. Таким чином, корисні бактерії з квашеної капусти підтримуватимуть клітини імунітету і заодно посилюватимуть захисну функцію організму.
Вчених з Великої Британії підтримують і іспанські медики, які спеціально проводили дослідження з квашеною капустою і дійшли висновку, що як тільки кишківник залишається без додаткових корисних бактерій, рівень імунних клітин різко знижується, і навпаки – коли до головного органу ШКТ потрапляє продукт, збагачений необхідними бактеріями, спостерігається зростання маркерів імунної системи.
Виходить, що за допомогою квашеної капусти можна швидко і надійно зміцнити імунітет, захистивши себе від сезонних захворювань.
Які ще корисні властивості має квашена капуста:
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами