Весна і літо – це пори року, коли з'являється велике бажання замаринувати м'ясо і вирушити на природу. Звісно ж, який шашлик обходиться без алкоголю? І тут на допомогу приходять поради дієтологів, які розповідають, як краще пити алкоголь, щоб організм засвоював його правильно і без наслідків, повідомляють fakty.ictv.ua
Фахівці рекомендують у жодному разі не вживати алкоголь на голодний шлунок. Спочатку необхідно прийняти порцію їжі і тільки потім можна випити. Дієтолог Оксана Скиталінська зазначає: - Щоб зменшити згубну дію вина та горілки, треба щоразу після випивки добре закушувати. Краще почати їсти за півгодини до тостів. Найкраще поєднувати алкоголь з овочами.
Жир та алкоголь — це, скажімо так, подвійне зло. М'ясо загострює дію спирту. Від цього почнуть проявляти себе хронічні захворювання — холецистит, панкреатит, виразка шлунка. Прийом алкоголю в поєднанні з жирними стравами вкрай не бажаний. Від такого тандему у людей з каменями у жовчному міхурі, може початися їхній рух, що призводить до кольок, а врешті і сильного болю. В цьому випадку з алкогольними напоями краще їсти овочеве рагу або шашлик з овочів. Алкоголь виводить з організму вітамін С, тому після застілля, рекомендується випити вітамінний коктейль з бананом або вівсяними пластівцями, які очистять організм і збагатять його корисними бактеріями.
Фото: fakty.ictv.ua
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами