Смаколиків на Великдень чимало. Проте лікар-терапевт Ольга Гуска радить помірно, поступово і зважено розширювати набір продуктів та їх кількість після тривалого тримання посту.
Ось кілька порад від лікаря:
1. Кількість їжі, яка споживається за святковим столом, не повинна бути надмірною.Краще за все припинити їсти, коли ще лишається невеличке відчуття голоду.
Не слід намагатися з'їсти більше за допомогою лікарських засобів. Останні здатні лише частково покращити перетравлення їжі, однак не можуть попередити розвиток наслідків переїдання.
Читайте ще: Ті гуцули, яким далеко йти до церкви - святять кошик на Пасху росою
2. Вживання тваринної їжі за святковим столом повинно бути обмеженим, не слід вживати понад 150-200 грамів м'яса (особливо жирного - свинини та баранини), більше одного яйця та багато соусів (в т.ч. майонезу), які містять велику кількість тваринних жирів.
3. Свідомий та розумний вибір безпечних та корисних продуктів за святковим столом включає переважно рибу та продукти рослинного походження - фрукти, овочі та злакові.
Рослинна їжа, окрім вмісту корисних мікроелементів та вітамінів, містить харчові волокна, належна кількість яких забезпечує повноцінну роботу органів травлення та попереджує розвиток багатьох небезпечних захворювань.
Вам буде цікаво: Цьогоріч Великодній кошик коштуватиме близько 377 грн, — експерти
4. Особливо обережно необхідно вживати алкоголь. Адже отруєння алкоголем займає перше місце серед причин госпіталізації українців у святкові дні. Після посту вживання алкоголю слід зменшити у два-три рази порівняно зі звичайною.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами