Деякі продукти не можна зберігати в холодильнику, адже в холоді вони втрачають свій смак та швидше псуються.
Як пише сайт "24", окремі продукти в холодильнику можуть чорніти та втрачати не тільки привабливий вигляд, а й ставати шкідливими для вживання. Видання описує 8 таких продуктів.
Холодне повітря спиняє процес дозрівання помідорів. З холодильника вони смакуватимуть набагато гірше. Температура також змінює їхню текстуру, роблячи м'якішими.
Найкраще тримати помідори у захищеному від сонця місці десь на кухонній поверхні.
Зберігання картоплі у холодильнику перетворює крохмаль у цукор швидше, тому під час приготування вона може розварюватися й мати специфічний присмак.
Найкраще тримати його у паперових пакетах у прохолодному місці.
Переконання, що в холодильнику хліб довше лишається свіжим – хибне.
Хліб дійсно буде зберігатися довше, але холодна температура призведе до того, що він швидше стане жорстким і втратить свої поживні властивості.
Банани – тропічні фрукти, тому найкраще вони існують у теплих температурах. Зберігання в холодильнику припиняє процес їхнього дозрівання, а надмірно холодне повітря може спричинити почорніння шкірки та появу присмаку.
При кімнатній температурі кавуни мають більше антиоксидантів, ніж ті, що зберігаються у холодильнику. Вони можуть краще смакувати охолодженими, але для здоров’я корисніше з’їсти кавун одразу після покупки.
Більшість людей зберігає трави на полицях дверцят холодильника. Дослідження ж показують, що це шкодить.
Холодний базилік не тільки швидше зів'яне, а й поглине усі сторонні запахи з холодильника. Ідеальний спосіб зберігання трав – у склянці з водою, як квіти.
Щоб кава мала свіжий, сильний та багатогранний аромат, потрібно терміново витягти її з холодильника. Там вона вбирає запахи інших продуктів.
Зберігати каву можна у прохолодному, захищеному від світла місці, наприклад у кухонній шафці.
Національна служба охорони здоров'я Великої Британії забороняє тримати відкриті металеві посудини, наприклад із овочами чи бобами, у холодильнику.
Метал може окислитися і потрапити у їжу. Продукти варто одразу перекласти до скляних чи пластикових контейнерів.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами