У травні на ринках Чернівецької області спеціалістами вилучено 1818,1 кг овочів та фруктів. Серед причин – органолептика, торгівля з землі та, безумовно, нітрати, повідомляє Держпродспоживслужба в Чернівецькій області. Лідером все ще лишається буряк і редис, не відстає і молода картопля. А ось «нітратний присмак полуниці» можна було відчути лише на початку місяця. Це ягода родом із Закарпаття. Тоді фахівці встановили перевищення небезпечних речовин у три рази. Нітратний показник сягнув 183 і 206 мг/кг (при нормі 60 мг/кг). 20 кг цієї полуниці не допустили до реалізації.
Сьогодні ж ця ягода є цілком безпечною для споживання. Адже на ринках з’являється домашня місцева полуниця - з Хотинського, Сокирянського та Новоселицького районів. Вміст нітратів у ній не перевищує 30 мг/кг.
Читайте ще: Рівень нітратів у буряку перевищено вдвічі, а в редисці - майже утричі
Фахівці наголошують: перед вживанням овочі, фрукти та зелень необхідно добре мити. Кращій спосіб зменшити кількість нітратів – замочувати у воді. Для полуниці, наприклад, достатньо 10 хвилин.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами