Агентство з харчових стандартів назвало 3 страви, які не можна вживати у їжу, якщо з моменту приготування минуло кілька годин.
З розвитком сучасних технологій люди можуть дозволити собі готувати свіжі страви навіть 2 рази у тиждень, а у інші дні просто підігрівати залишки. Загалом, у цій звичці немає нічого поганого, але деякі продуті краще викинути, а не їсти знову, розповідають Ggtnews.
Сирий рис містить спори шкідливих бактерій. При кип'ятінні більшість з них гине, проте якщо ви не доїли рис одразу, процес розмноження шкідливих організмів починається знову.
Вчорашній рис може викликати серйозні розлади шлунку, як от блювота чи діарея. Мікрохвильова піч у цьому випадку не допоможе: частина бактерій виживають навіть при температурі в 100 градусів.
Спеціалісти радять одразу заморожувати готовий рис, бо простоявши при кімнатній температурі більше години він стає небезпечним.
Дослідження показали, що використання олії для смаження більш ніж один раз, може привести до серцево-судинних захворювань, інсульту чи навіть раку.
Неодноразово нагріті поліненасичені масла, що містять лінолеву кислоту (рапс, кукурудза, соняшник і соєві боби), утворюють токсичні сполуки, які дуже небезпечні для здоров'я.
Нарізані овочі не можна зберігати при температурі вище 4 градусів за Цельсієм довше 12 годин. Багато овочів, зокрема, шпинат, селера і буряк містять нітрати. Самі по собі вони нешкідливі, але при кімнатній температурі вони стають каталізатором розмноження бактерій, які утворюють нітрити. А вони, в свою чергу, викликають головні болі, втому, задишку і навіть судоми.
Фото: uamodna.com
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами