Головне правило на виходу з посту – поступово та обдумано розширювати свій раціон харчування. Так радить Мирослава Березова, кандидат медичних наук, викладач кафедри внутрішньої медицини Буковинського державного медичного університету.
"Виходити з посту потрібно повільно, ні в якому разі не переїдати. Важливо ретельно пережовувати кожен шматочок їжі. Так ви швидко насититесь, при цьому з’ївши небагато. М’яса – не більше 200 грам за один прийом, жирної їжі – звести до мінімуму, а то й залишити її вживання на наступний день, - каже лікар. - Пацієнтам з гастритами та виразковою хворобою перед вживанням їжі рекомендують випити вівсяний кисіль чи відвар з насіння льону. Ці напої захистять шлунок від подразнюючої дії їжі".
Медик зауважує: для виходу з посту організму потрібно не менше семи днів. На перші дні основа раціону– це запечена чи відварена риба, різноманітні овочі, фрукти, злаки, нежирне відварене чи приготоване на пару м’ясо, нежирні молочні продукти.
Читайте ще: Якщо болить шлунок, їжте капусту та забудьте про алкоголь
"Ще одна умова адекватного харчового раціону - достатній питний режим. Найкращим вибором на цей час буде чиста столова негазована вода, узвар із сухофруктів, кисіль, морси, чай, - продовжує Мирослава Березова. - З алкоголем потрібно бути як ніколи обережним, бо в цей період разом з жирною їжею алкоголь може завдати найбільшої шкоди печінці та підшлунковій залозі".
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами